About us

Toen ik deze blog in 2016 begon, wilde ik een nieuwe drum-gerelateerde site maken, maar ik dacht na over de oude en besloot mijn tijd te gebruiken om deze te maken. Ik hou echt van de oude site en ik denk dat het een geweldig uitgangspunt voor iedereen. Dus als je een drummer, een elektronische muzikant of een beeldend kunstenaar u altijd een geweldige blog te vinden door te bladeren in de onderstaande lijst.

Aarzel niet om me een bericht te sturen. Ik hoop dat je geniet van het browsen mijn spullen.

En vergeet me niet leuk te vinden op Facebook. Klik op de blauwe "like" knop linksonder van een pagina. Het brengt je direct naar mijn profiel.

Een grote dank aan de mensen die deze site mogelijk hebben gemaakt:

Zeevan van Dijk voor zijn ongelooflijke bijdrage aan het eerste jaar van mijn Blog en aan alle mensen die geïnteresseerd zijn in drummen, drumtips en drumvideo's. Ook aan de jongens die met mijn boek hielpen.

Op sociale media, vindt u mij het spelen van de drums van mijn band, D-Beat, evenals op de drums sectie van het web.

Mijn drummen is behandeld door het Nederlandse Nieuws, in de Waalse Post, de Volkskrant, The Times, Algemeen Dagblad, The Sun, The Independent, The Telegraph, The Irish Times, The New Statesman en vele andere media over de hele wereld. In 2012 kreeg ik de felbegeerde "Werk-Nord-Joint" voor mijn drumprestatie op The X Factor. Ik heb de drums gespeeld met bands als: Deltron 3030, de Deltron 3030s, T-Pain, Myspace, J-Lo, the Dead Milkmen en the White Stripes. In 2012 kreeg ik ook een award voor Beste Drummer op het Dutch D&B Festival in Den Haag. Mijn drummer, Fleur van Dijk, is toevallig ook drummer, dus ik kan net zo goed een drummersdroom zijn die uitkomt als ieder ander. Ik heb veel te zeggen over drummen en ik ga proberen om dit kort te houden, zodat ik me kan concentreren op een paar punten: 1. De trommel is geen eenvoudig instrument.

In 2009 werd ik geïnterviewd door het Nederlandse tijdschrift De Correspondent voor deze blog en nu kan ik een heel persoonlijk verhaal delen.

In die tijd was ik solodrummer in mijn kleine stadje in Nederland. Ik speelde in een kleine band (Klangband), maar mijn band werd nooit groot genoeg voor mij om mijn brood te verdienen en ik was niet van plan om naar Amsterdam te verhuizen en een carrière te beginnen. Ik heb in 2010 maar een paar weken in Amsterdam gewoond en ben weer met dezelfde kleine groep begonnen met het maken van muziek. Echter, ik werd moe van het en verhuisde naar mijn eigen muziek. Hoe dan ook, ik woonde in mijn geboortestad, werkte als muzikant en deed freelance muziek, dus het leven was geen totale ramp. Dat is waarom ik besloot om de sprong te nemen naar het maken van een carrière uit drummen en zijn onlangs begonnen met het maken van een leven te doen. Ik ben begonnen met het leren van de drumstel en ben bezig met een nieuw album. Ik wil meer van dat doen.

Mijn motto is 'A good drum is a good drum, and a bad drum is a bad drum'.

Ik speel al drums sinds ik zes jaar oud was. Mijn vader leerde me drummen in mijn eerste schooljaar. Dus toen ik ongeveer 13 was besloot ik om mijn eigen te maken. Mijn belangrijkste doel bij het maken van mijn drumstel is om zo draagbaar mogelijk, wat betekent dat ik kon spelen terwijl ik liep rond, op de bus of zelfs lopen naar het werk. Ik wilde ook dat het zo functioneel mogelijk zou zijn. Ik ben begonnen met een Roland drumstel, maar ik heb nooit echt mijn passie gevonden met de kit. Het was te duur en zwaar voor mij, en ik hield niet van de drumsticks te veel. Ik moest me vestigen op een set Yamaha bekkens.